19 Eylül 2012 Çarşamba

Dinimiz İslam..Peki "Din Nedir???"



Müzik öğretmenliğimin ilk günüydü..Sınıfa girdim. 25 tane öğrenci ve hepsinin ellerinde bağlamaları…Küçücük sınıfta hepsini bir düzen halinde tutmam gerekiyor dostlar. Okulun kuralları, müziğin kuralları..vs; her şey bir düzen,kural içerisindeyken bu kainat neden düzenli olmasın..???

İşte kainatın düzeni için yüce Rahman’a, Kitabına, peygamberlerine-ki bize tarih boyunca yol göstermişlerdir- inanıp, gösterdikleri yoldan gitmemiz gerekir. Tıpkı bir orkestra şefi gibi…

Peki kime inanırız? Ne üzerinden, neden inanırız..? Din nedir? Niçin Allah’a inanırız? Bunlara cevap bulacağımız bir yazı olacak..






Din, akıl sahibi insanları, kendi istekleri ile,dünyada ve âhirette iyiliğe ve mutluluğa ulaştıran
ilâhi bir kanundur. İlk Peygamber Hz.Adem’den itibaren bütün peygamberler, insanlara Allah’ın varlığını ve birliğini, O’na nasıl ibâdet edileceğini öğretmişlerdir. Ancak bu peygamberlerin anlatmış olduğu dinlerin kuralları, zamanla insanlar tarafından değiştirilmiştir. Bozulan bu dinler, insanlara dünya ve âhiret mutluluğunu
sağlayamadıkları için yeni bir ‘din’e ihtiyaç duyulmuştur.
Bunun üzerine Yüce Allah, son Peygamber olarak Hz. Muhammed’le birlikte İslâm dinini göndermiştir. Bugün dünyada bozulmamış olan tek din İslâm dinidir.

 Dinler üç kısma ayrılır:

1- Hak din: Bozulmamış olan dindir. İslâm dini.

2-Muharref dinler: İnsanlar tarafından
bozulan dinlerdir. Yahudilik ve Hıristiyanlık gibi.

3- Bâtıl dinler: İnsanlar tarafından uydurulan
dinlerdir. Ateşe ve putlara tapıcılık gibi.
İslâm’ın kuralları üç kısımdır: İman (İnanç),
amel (ibâdetler) ve ahlâk ile ilgili kurallar.
Bu kurallara uygun hareket edenler; hem bu
dünyada hem de âhirette mutlu bir hayat
süreceklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder