19 Eylül 2012 Çarşamba

Allah İnancı




İmanın altı şartından ilki Allah’a inanmaktır. Akıl sağlığı yerinde olan ve ergenliği aşmış olan her müslümanın ilk görevi Allah’ın var olduğuna ve bir olduğuna inanmaktır. İman etmek..İnanmak..Teslim olmak..Kabul etmek. Niçin ? Çünkü yüce Rabbimiz bizi elimizle, ayağımızla, görmek için gözümüzle, ağzımızla, dilimizle tam ve kusursuz yaratmıştır. O Hayy olandan başka yaratıcı bulabilir miyiz ? O’nun yarattığı bir kum tanesini yaratabilir miyiz ? Bizim kuvvetimiz kısıtlı Allah (CC)’ın kudreti sonsuzdur…Türlü canlıyı  o yaratıp; nimetini de bolca sunmuştur çok şükür..!

Başımız sıkışınca, yardım istiyoruz “el aman” diyoruz ya; O sonsuz kudret sahibidir. O diler ve dilediğini yapar..O kullarını darda koymaz, çıkar yolu hep gösterir. Böyle sonsuz nimeti ayağımıza seren Yaradan’a inanmayıp ne yapmalı ?

Tevhid İnancı


İslâmın temeli, tevhid inacıdır. Tevhid, Allah'ın birliği demektir.

Kur'an-ı Kerim'de bu konu şöyle açıklanmıştır:

«Sizin Tanrınız, tek bir Tanrıdır. Ondan başka tanrı yoktur.» (3)
Evet Allah birdir, O'ndan başka tanrı yoktur. O, eşi, benzeri ve ortağı olmayan tek varlıktır. Doğmamış ve doğurmamıştır.
Gördüğümüz ve göremediğimiz bütün varlıkları yaratan, yoktan var eden Allah'tır. O, yaratıcı olarak da tek'dir. O'ndan başka yaratıcı yoktur. Allah, hiçbir kusur ve eksikliği bulunmayan, en üstün niteliklere sahip olan çok Yüce bir varlıktır. İbadet yalnız O'na yapılır. O'ndan başkasına ibadet edilmez.

 Tevhid (Allah'ın birliği) inancı ihlâs sûresinde şöyle açıklanmıştır:
«Deki o Allah birdir.
Allah Sameddir. (Kimseye muhtaç değildir, her şey O'na muhtaçtır.)
O, doğurmamış ve doğurulmamıştır.
Hiçbir şey O'na denk değildir.» (4)

Allah'ın birliği inancı, kalbleri aynı amaç etrafında birleştiren, müslümanlar arasında birlik ve beraberliği sağlayan önemli bir güçtür.

Kısacası dostlar, bizi böylesi seven Rabbe yönelinmezde ne olur ? Rabbim bizi yolunda sabit olanlardan eylesin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder